Costa Del Sol

Benahavis

Benahavis is een gemeente in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië. Het ligt ten westen van de Costa del Sol, een klein stukje landinwaarts tussen Estepona en Marbella in. Benahavis heeft een oppervlakte van 145 vierkante kilometers en telt ruim 7.000 inwoners. Het is tevens één van de rijkste gemeenten van Spanje. Dit dankt het aan het grote aantal hoogstaande ontwikkelingen rondom het dorp. Golf resorts zoals La Quinta en Los Arquerosbehoren tot Benahavis, evenals La Zagaleta, een exclusief omheind landgoed waar enkele van het duurste onroerend goed van Spanje te vinden is. Hoewel het dorp van Benahavis klein is, is de gemeente in het algemeen zelf zeer groot. Het omvat talrijke bergketens, riviervalleien en bossen, waardoor het één van de mooiste plekken aan de Costa del Sol is. Het is de thuisbasis van vele golfbanen en exclusieve woningen. Samen met de natuurlijke omgeving maakt dit dat Benahavis zeer gewild is voor het kopen van vastgoed aan de Costa del Sol, met name onder buitenlanders op zoek naar een oase van rust en stilte binnen een kort bereik van Marbella.


Panden in deze regio bekijken

Marbella

Marbella is een erg mondaine badplaats in de sprookjesachtige Spaanse streek Andalusië aan de Middellandse Zee. Het ligt tussen Malaga en Gibraltar, aan de voet van de Sierra Blanca, en telt zo’n 145.000 inwoners. Marbella is één van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Het is er het grootste deel van het jaar dan ook erg zonnig. Zelfs in de winter is het hier gemiddeld 20 graden.  Er zijn in Marbella veel hotels en toeristenappartementen, waar vooral veel welgestelde toeristen verblijven. Marbella mag dan zelf niet over een eigen luchthaven beschikken, dat is absoluut geen probleem. In de directe omgeving van de badplaats zijn immers verschillende luchthavens terug te vinden waaronder zelfs één van de populairste van Spanje, namelijk die van Malaga. Marbella heeft ook veel golfterreinen. De haven Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee en rijk aan tientallen bars, clubs en restaurants. Het is er voluit genieten van het mooie weer, het uitzicht, sfeer en gezelligheid en allerlei lekkers. Maar niet alleen op het strand en in de haven van Marbella is het gezellig. Het oude centrum van de stad leeft ook voluit. Hier vind je gezellige restaurants en chique winkels. Gucci, Armani, Louis Vuitton en nog vele andere grote merken hebben hier een winkel. Wie de smallere straatjes en steegjes van Marbella inloopt, ontdekt echter ook veel bijzondere, goedkope winkels en charmante boetiekjes.


Panden in deze regio bekijken

Estepona

Estepona is een gezellig klein vissersplaatsje aan de Costa del Sol, net buiten de toeristische drukte van Torremolinos, Fuengirola en Marbella en toch maar op 50 minuten rijden van de luchthaven van Málaga. Estepona is naast het kleine dorpje ook bijna 140 vierkante kilometers groot en telt in totaal ruim 60.000 inwoners. Omdat veel buitenlanders er een tweede verblijf hebben, staat het officieuze bevolkingscijfer op zo’n 100.000 inwoners. Ondanks die massale aanwezigheid van buitenlanders is Estepona één van de meest authentieke plaatsen aan de Costa del Sol. Golfliefhebbers komen hier echt aan hun trekken en kunnen elke dag van de week hun golfslag oefenen op een andere baan. Het pittoreske haventje van Estepona nodigt dan weer uit tot onthaasting. Visrestaurants serveren er de heerlijkste visgerechten, zo direct uit de zee, op uw bord. De gemeente heeft vijf kilometer zandstrand en een even lange moderne wandelboulevard. 


Panden in deze regio bekijken

Mijas

Het charmante dorp Mijas (spreek uit Migas) grenst aan de Middellandse Zee en aan de gemeenten Fuengirola, Benalmádena, Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Marbella, Ojen en Coín. Het telt vijf stadskernen: Mijas Pueblo in de bergen, Las Lagunas in Mijas Costa, de kustplaatsen La Cala, Riviera en Calahonda aan de zowat 12 km lange kustlijn van de gemeente. Die ligt op een rotsplateau en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een toeristische trekpleister. Dankzij haar typisch Andalusische uitstraling en haar prachtige natuur is Mijas een mooie plaats om te bezoeken, om de sfeer van Spanje te proeven of om er te verblijven. Het ligt in de regio Andalusië, is 149 vierkante kilometers groot en telt ruim 75.000 inwoners. Het klimaat van Mijas is mild vanwege de ligging aan zee, zonder overmatige warmte in de zomer of koude in de winter. De kern Mijas Pueblo draagt de bijnaam ‘pueblo blanco’, oftewel witte stad, en is daardoor een grote toeristische trekpleister in de Costa del Sol. Ook de ezeltaxi's dragen daaraan bij. Mijas ligt ongeveer 5 km landinwaarts op ruim 400 meter boven zeeniveau. Met zijn smalle straatjes en de mooie pleintjes is Mijas een bezienswaardigheid op zich.  U voelt zich meteen welkom!


Panden in deze regio bekijken

Ojen

Ojen ligt in de Spaanse provincie Malaga, regio Andalusië, tien kilometer ten noorden van de stad Marbella en op korte afstand van de zee. Het is een mooi gelegen bergdorp op een hoogte van 309 meter met rondom het dorp de bergen van het Sierra Blanca gebergte en de Sierra de Alpujata. Ojen is van oorsprong een Moors dorp, net als het nabij gelegen Istan. In het dorp zijn nog de restanten van het oude kasteel te zien. ‘Mijas Pueblo’ is een pittoresk dorp, gelegen op een rotsplateau. Deze rots werd al bewoond door de Romeinen, de Moren en de Feniciërs.  Aan de randen van Mijas Pueblo is een park aangelegd waar men gezellig kan wandelen en vanuit dit hoger gelegen punt kan men ook genieten van een spectaculair uitzicht over de kust. Mijas Pueblo is de perfecte combinatie tussen het oude Spaanse dorp met Arabische invloeden en de hedendaagse charmante aanpassing ervan met mooie binnenplaatsen, tuinen en restaurants. Aan de kant van de berg zie je witte huisjes die in levendig contrast staan met het groen van de pijnbomen, kortom: de moeite!


Panden in deze regio bekijken
Naar boven

Zoek Wizard

Beste bezoeker

Zoek uw droomwoning!

Start