Costa Blanca

Calpe

Calpe ligt in de Spaanse provincie Alicante, de zuidelijkste provincie van de regio Valencia, vlakbij de Middellandse Zee. Dit gezellig stadje heeft een oppervlakte van 24 km². Calpe is gelegen aan de Costa Blanca en telt ruim 27.000 inwoners. De stad wordt vooral gekenmerkt door de 332 meter hoge rots ‘El peñon de Ifach’, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is. De rots maakt deel uit van een klein vogelreservaat.  Door zijn goede klimaat is Calpe een toeristische plaats en ook ideaal voor een tweede verblijf in de zon. Op de wandelboulevard vindt u cafés, restaurants en discobars. In de omliggende heuvels worden vooral villa’s gebouwd. Calpe kent twee grote stranden, links en rechts van de rots Ifach. Het oude strand, de Arenal, ligt tussen de stad en de Ifach. Het nieuwe strand heet La Fossa. Het is het deel dat noordelijk van de Ifach ligt. Beiden hebben een boulevard langs het hele strand. Het zoutmeer, gelegen achter de stranden is zeer beroemd. Het dateert nog van de Romeinse tijd en wordt nu bewoond door grote wilde flamingo’s. Het bergachtige achterland heeft natuur dat nog in haar oorspronkelijke staat is. Calpe heeft ook een haven waar dagelijks vis wordt geveild. De visvangst en duiken zijn twee belangrijke sporten die er worden beoefend.  Maar ook bergbeklimming, wandelen, tennis en bowling worden er heel vaak gedaan. De schoonheid, cultuur, bezienswaardigheden en gastronomie van Calpe zijn geïntegreerd in het dagelijkse leven van de inwoners. De mensen zijn er heel gastvrij en ontvangen met alle plezier de vele toeristen en nieuwkomers. 


Panden in deze regio bekijken

Moraira

Op 120 kilometer ten zuiden van Valencia, aan de Costa Blanca, is het vissersdorpje Moraira gelegen. Het telt slechts 1.600 inwoners en is uitgegroeid tot een toeristische badplaats. Moraira behoort tot de gemeente Teulada, onderdeel van de comarcaMarina Alta. De plaats ligt in de provincieAlicante, deel van Valencia. Moraira ligt tussen de grotere plaatsen Calpe in het zuiden en Déniaen Xàbiain het noorden. De hoofdplaats van de gemeente, Teulada, is zes kilometers landinwaarts gelegen. Aan de kustlijn in het dorpscentrum, en vlak bij de jachthaven, zijn nog gedeeltes van een 18de-eeuwsfort te bezichtigen. Dit fort is bekend als Het Castillo de Moraira. Dit komt door de ligging van het kasteel, vanuit hier kijk je uit op het strand en de zee. Het kasteel werd gebouwd in de achttiende eeuw met als doel Moraira te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Moraira telt verder drie stranden en er zijn vier baaien. De strandjes El Portet, L’Ampolla en Les Platgetes zijn zandstranden met blauw en helder zeewater. Vooral Les Platgetes is erg toeristisch. En zeker het vermelden waard: voor een klein dorp als Moraira worden er regelmatig feesten georganiseerd en vinden er vaak evenementen plaats.


Panden in deze regio bekijken

Benissa

Weg van de drukte aan zee, tussen Calpe en Moraira, ligt op een hoogte van 275 meter boven de zeespiegel het authentieke stadje Benissa. Deze oude schilderachtige stad is eind jaren tachtig en begin jaren negentig geheel gerestaureerd. Het historisch centrum, de geplaveide straten en de oude huizen uit de 17de en 18de eeuw zijn beslist uw bezoek waard. Hoewel Benissa in het binnenland is gelegen, heeft het ook een circa 4 kilometer lange kustlijn met kleine verborgen baaien en fijne zandstranden zoals ‘el Abogat’, ‘el Baladrar’, ‘Els Pinets’ of ‘Caleta la Fustera’. Of slenter eens door de nauwe steegjes met veel leuke winkeltjes waar heerlijke lekkernijen en traditionele producten te koop zijn. Laat de Spaanse gastvrijheid u verbazen! Op zaterdagmorgen is er een levendige markt in de straten vlakbij de kerk. Bezoek ook een typisch Valenciaans restaurant en probeer één van de traditionele maaltijden zoals ‘Tomates Rellenos’ en ‘Mullador’ - beide met tonijn of de lokaal gemaakte worstjes. Dé specialiteit van Benissa is stoofpot van inktvis, maar ook de vele gerechten met rijst zijn overal verkrijgbaar en worden meestal vergezeld van een goed glas wijn. Met een warm mediterraan klimaat is het er het hele jaar door aangenaam met temperaturen in de lente en het najaar van circa 20°C en hete zomers met meer dan 30°C. Door dit uitstekende klimaat is er een prachtig afwisselend landschap ontstaan wat door veel toeristen én nieuwkomers erg geliefd is.


Panden in deze regio bekijken

Altea

Altea is een stadje in Spanje, gelegen aan de Costa Blanca en de Middellandse Zee. Het ligt in de provincie Alicanteop zo'n 50 kilometer ten noordoosten van de stad Alicanteen zo'n 100 kilometer ten zuiden van de stadValencia. Altea heeft een oppervlakte van 34,43 vierkante kilometers en telt zo’n 22.400 inwoners. Het wordt beschermd tegen de noordenwind door de Sierra de Berniamet een hoogte van 1.121 meter. De kust bestaat grotendeels uit zand- en kiezelstranden. Er zijn drie verschillende havens. De gemeente Altea bestaat uit de stad zelf, de dorpjes Altea la Vella en Olla, alsook de uitgebreide gehuchten op de helling van de Sierra de Bernia. Altea is een echte kunststad en huisvest de faculteit Moderne Kunsten van de Universidad Miguel Hernández. Verder heeft Altea een eigen professioneel en heel actief conservatorium. Sinds de 18e eeuw is Altea een toevluchtsoord voor vele kunstenaars en schrijvers, waardoor het stadje een Boheemse uitstraling heeft. Veel schilders hebben in de loop van de jaren huizen en panden gedecoreerd aan zowel de binnen- als de buitenkant. Verder zijn er op verschillende plaatsen fresco’s te vinden. Door dit verleden en heden zijn er vele ateliers, expositieruimtes en galerieën in Altea.  Één van de bekendste en de meest in het oog springende gebouwen van Altea is zonder twijfel de kerk ´Iglesia parroquial de Nuestra Señora del Consuelo’. Deze is gelegen op het hoogste punt van het centrum waardoor ze in de wijde omgeving te zien is. De koepels, die belegd zijn met blauwe tegels, maken van het centrum een unieke publiekstrekker. Altea wordt trouwens gezien als één van de mooiste steden van de Costa Blanca.


Panden in deze regio bekijken

Javea

Javea (uitgesproken ‘Xàbia’) is een gemeentein de Spaanseprovincie Alicantein de regio Valenciamet een oppervlakte van net geen 70 vierkante kilometers. Het telt zo’n 30.000 inwoners. Javea ligt aan een grote baai, beschermd door twee in zee uitstekende rotsen: de Cabo de La Nao (Kaap van het Schip) met haar vuurtoren uit 1855 en de Cabo San Antonio. Dit dorp heeft meerdere stranden en strandjes, meestal met kiezel zoals rond de haven. Het strand Playa del Arenal is echter een zandstrand dat geleidelijk aan in zee loopt en waar het in de zomer heel gezellig vertoeven is met entertainers en mensen die zandsculpturen maken. Javea wordt geflankeerd door een boulevard met vele winkels, bars en restaurants en ‘s avonds zijn er stalletjes met diverse ambachten. Het historische gedeelte van Javea ligt enkele kilometers verder in het binnenland, en wat afgezonderd van het stadsstrand La Grava en de bijhorende visserswijk. In dit oude centrum bevindt zich ook de overdekte markt. Loop zeker even deze Mercadobinnen en geniet van het overzicht aan gastronomische producten en Spaanse eetwaren. Langs de boulevard en het strand Playa del Arenal zijn er diverse souvenirwinkels, bazaars, bars en restaurantjes. De gebouwen zijn er opgetrokken in ‘tosca’ zandsteen, gewonnen uit het gebied zelf. Dit alles maakt slenteren door de straten van Javea een waar plezier. Het is een reis door de tijd waarbij je kunt genieten van mooie details. Een wandeling biedt bijvoorbeeld ook zicht op historische constructies. Ook zul je musea, leuke winkeltjes en allerlei kunstgalerijen tegenkomen.


Panden in deze regio bekijken

Benidorm

Benidorm is na Madrid en Barcelona de populairste toeristische trekpleister van Spanje. In België en Nederland is Benidorm vooral bekend als overwinterplaats voor senioren. Vooral Nederlandse, BelgischeenBritsegepensioneerden brengen hier de winter door. 's Zomers daarentegen is Benidorm een populaire vakantiebestemming voor gezinnen en jongeren die er genieten van het nachtleven. Benidorm is een badplaatsaan de Spaansekust, de Costa Blanca. Benidorm ligt op 41 kilometer van Alicante. De stad telt zo’n 66.000 inwoners. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste en drukbezochtste badplaatsen van Spanje. De bevolking kan hierdoor in de zomer oplopen tot boven de 500.000 mensen. Het historisch centrum van Benidorm ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand en het Poniente-strand. Het historische centrum is een oud vissersdorp. Benidorm heeft nog een derde - kleiner - strand: Mal Pas. Zowel 's zomers als 's winters is het weer zeer aangenaam in Benidorm. Door de bergen achter de stad bereikt slecht weer Benidorm vaak niet. Benidorm is één van de droogste strandstreken van Europa, maar wordt vaak geassocieerdmet de negatieve gevolgen van massatoerisme. De omgevingis en blijft er prachtig! Benidorm kijkt uit over bergen en een stralend blauwe zee en er is voor alle leeftijden wat te beleven in de stad,er zijn mooieuitzichtpuntenennabijgelegenbezienswaardigheden. Daarnaast ligt het vlakbijandere leukestedenzoals Alicanteen Valencia.


Panden in deze regio bekijken

Denia

De Spaanse kustlijn Costa Blanca is voor vakantiegangers en nieuwkomers een geliefde bestemming. De uitgestrekte stranden, het heerlijke klimaat en de vele restaurantjes betekenen voor velen ultieme ontspanning. Eén van de minder bekende plaatsen aan de Costa Blanca is Denia. Deze badplaats bevindt zich ten noorden van Benidorm in de provincie Alicante en is een fijne en sfeervolle bestemming. Denia is een vissersplaats en badplaatsen telt ruim 41.000 inwoners op een oppervlakte van 66 vierkante kilometers. Aan de smalle Moorse straatjes die door het centrum kronkelen kun je zien dat Denia een stad is met een bijzondere geschiedenis. De wijk ‘Baix la Mar’ naast de haven is een goed voorbeeld van een traditionele visserswijk met gekleurde huisjes. Hier kun je heerlijk eten! Daarnaast kun je aan de modernistische architectuur in de stad goed zien dat Denia vooral in de late 19de eeuw opbloeide als handelsplaats. De haven van Denia is nog steeds erg belangrijk voor het gebied. Het heeft gelukkig wel nog steeds de charmante en typische uitstraling van een mediterrane haven. Vanuit Valencia is het een uur rijden om Denia te bereiken. Op de heuvel naast de haven ligt ‘El Castillo’, een historisch kasteel waar in de zomer vaak concerten plaatsvinden.


Panden in deze regio bekijken

Benitachell

Benitachellin de provincie van Alicante bevindt zich op 120 km van Valencia in het Noorden en op 80 km van Alicante in het Zuiden, beide steden voorzien van een internationale luchthaven. De mensen die dit dorp bezoeken en de zowat 4.300 inwoners van Benitachell hebben het erg naar hun zin in dit authentieke dorp en haar natuurlijk landschap. Het Middellandse zeeklimaat zorgt er dan ook het hele jaar door voor aangenaam weer. In deze speciale omgeving biedt Benitachell twee kilometer kustlijn met adembenemende kliffen en verborgen kreekjes. Benitachell is een charmant typisch Middellands-zeedorpje. Het is heerlijk om er te wandelen door de smalle straatjes op zoek naar de kerk.  In Benitachell kan u verschillende wandelroutes maken en het landschap bewonderen, zoals dat van ‘El Barranco de Testos’, ‘La Cueva de los Arcos’ of ‘La Falla del Moraig’. De beschermde kuststreek is ideaal om watersporten te beoefenen of om te duiken. Het strand ‘Moraig’ is het meest populaire, makkelijk te bereiken en met een volledig aanbod aan diensten. ‘La Cala de Testos’ is een sfeervol en bekend naaktstrand, beschermd door indrukwekkende kliffen. Bent u op zoek naar natuur en rust, dan is Benitachell zeker een ideale plek. Het is werkelijk een verborgen paradijs.


Panden in deze regio bekijken

Finestrat

Finestrat is een gemeente in de Spaanseprovincie Alicantein de regio Valenciaen met een oppervlakte van 42 vierkante kilometers. Het telt ongeveer 5.000 inwoners. Finestrat ligt aangebouwd tegen Benidorm. Het is mogelijk om er bergsporten, zoals bergbeklimmen, fietsen of bergwandelen te beoefenen, omdat op slechts een paar kilometer afstand van het strand de berg El Puig Campana ligt. Cala Finestrat is een eerder klein strand dat in de gemeente Villajoyosa naast het Playa de Poniente in Benidorm ligt. Het is zeer aantrekkelijk vanwege de nabijheid van andere kleine stranden die deze twee steden vrijwel met elkaar verbinden. Het is een strand met fijn, goudgeel zand en helder en rustig water. Finestrat kent een uitzonderlijk aangenaam microklimaat doordat het strand door de bergen tegen de wind uit het zuiden beschut wordt. Het is zo gelegen dat de strandbezoekers de zon de hele dag in het gezicht hebben zonder dat zij van plek hoeven te veranderen. Hier kan men ook onderwatersport, watersporten en strandsporten beoefenen, zoals het internationale strandvolleybaltoernooidat half augustus plaatsvindt.   


Panden in deze regio bekijken

La Nucia

La Nucia is een gemeentein de Spaanseprovincie Alicantein de regio Valencia. Op zo’n 21 vierkante kilometers wonen er iets meer dan 15.000 inwoners. La Nucia ligt op ongeveer 10 km van Benidormvandaan, maar het is er toch nog steeds rustig en ouderwets. La Nucia is gelegen op slechts korte afstand van de toeristische drukte, maar is een oase van rust gebleven. Het kijkt uit over een gebied met boomgaarden en velden en is uitgegroeid tot een populaire plek omdat het zo dicht bij de kust is, maar toch rustig genoeg om niet te worden beïnvloed door de hordes toeristen die tijdens de schoolvakanties naar de Costa Blanca afdalen. Excursies die de moeite waard zijn, zijn de nabijgelegen watervallen van ‘Callosa d’en Sarria’ en de populaire ‘Algar Falls’. Er zijn een heleboel dingen te doen op slechts enkele minuten van La Nucia, zoals de themaparken van ‘Terra Mitica’, ‘Terra Natura’ en ‘Aqua Natura’ op minder dan tien minuten rijden met de auto. De naam La Nucia is trouwens afkomstig van het Arabische woord ‘Naziha’, dat ‘heerlijk, verrukkelijk’ betekent. We hadden geen betere omschrijving voor deze gemeente kunnen vinden.


Panden in deze regio bekijken

Polop

Polop is een mooi, klein en authentiek dorp in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia. Op een oppervlakte van 23 vierkante kilometers telt het net geen 4.000 inwoners. Polop bezit een Arabische vesting en waterbronnen, wat dit dorp erg aantrekkelijk maakt. Aan de bekende bron ‘Font dels Xorrets’ spoelt u uw grootste dorst weg. Polop is een typisch landbouwdorpje met smalle, steile kronkelwegen en lage witgeverfde huisjes. Polop is een plaats aan de rand van de ‘Sierra de Altana’ en is uiterst attractief. Schone straten met witgekalkte huizen en bloemen karakteriseren de rustige oude stad. Het gebied is licht heuvelachtig en uitermate geschikt voor liefhebbers van fietsen. De drukte van Benidorm is ver weg, maar tegelijk ook prima bereikbaar. Polop is een perfecte locatie, altijd in de buurt van winkels en de grote toeristensteden, maar ver genoeg om de drukte te vermijden en met directe toegang tot het mooie binnenland. Glooiende valleien, langgerekte wandelpaden, het authentieke Spanje met hier en daar nog eindeloze rust. Welkom in Polop.


Panden in deze regio bekijken

Villa Joyosa

Villa Joyosa is de hoofdstadvan de streek ‘La Marina Baixa’ in Spanje. Villa Joyosa ligt aan de Costa Blanca op 32 kilometer van Alicanteen heeft een lange zeevaarttraditie. Door Villa Joyosa stroomt ook de rivier de Amadorio. Villa Joyosa telt zo’n 35.000 inwoners en is de afgelopen jaren flink gegroeid. In het Valenciaans heet het plaatsje La Vila Joiosa. Het is haast verbazingwekkend om te zien hoe betrekkelijk rustig het strand op een willekeurige zomerdag in juli is, en dat terwijl Benidorm vlakbij is. Misschien is deze rust wel te danken aan het formaat van het strand. Het goudgele zandstrand is bij elkaar maar liefst 3,5 kilometer lang en op redelijk wat plekken gaat de breedte richting de honderd meter. Dé bezienswaardigheid in Villa Joyosa is de gotische parochiekerk. Maar ook de schilderachtige oude dorpskern is uw bezoek meer dan waard. De vele vissershuisjes die je hier aan het strand vindt, zijn in prachtige pasteltinten geschilderd. De reden dat de woningen zo’n karakteristiek uiterlijk hebben is dat de vissers op deze manier vanaf zee eenvoudig konden zien waar ze naartoe moesten. Tegenwoordig heeft dit deel van Villa Joyosa vooral een toeristische functie.


Panden in deze regio bekijken
Naar boven

Zoek Wizard

Beste bezoeker

Zoek uw droomwoning!

Start